Peste 400 de elevi şi copii de grădiniţă, trimişi acasă din cauza defecţiunilor cauzate de frig

Peste 400 de copii din şase şcoli şi din trei grădiniţe au fost trimişi acasă din cauza frigului, dar şi pentru că sistemele de încălzire centrală nu au făcut faţă gerului.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Illes Ildiko, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că trei grădiniţe din comuna Viişoara – cu 37 de copii, Sântioara – cu 32 de copii şi Ormeniş – cu 32 de copii sunt închise de autorităţile locale, întrucât copiii provin din familii sărace şi nu au îmbrăcăminte adecvată frigului.

‘Cele trei grădiniţe, ca şi Şcoala ‘Curcubeu’ din cartierul Valea Rece din Târgu Mureş rămân închise până mâine (11 ianuarie, n.r.). Mai avem la Ghindari o defecţiune la una dintre clădiri, unde s-a spart o ţeavă de apă, fiind afectate spaţiile de învăţământ pentru 124 elevi, la Zagăr sunt 60 copii afectaţi întrucât centrala termică nu funcţionează corespunzător. Mai avem la Hetiur 21 de copii, la Şcoala Primară din Rora, 17 copii, la Şcoala ‘Radu Popa’ din Sighişoara, 129 de copii care învaţă la mansardă, toate cu probleme generate de faptul ca sistemul de încălzire nu face faţă frigului. Sper ca situaţia se rezolvă în curând, pentru că şi în alţi ani a fost frig’, a spus Illes Ildiko.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.