Peste 50 de producători locali, la prima ediţie a Târgului Cetăţii de la Târgu Mureş

Peste 50 de producători locali de gemuri, vinuri, bere, legume, lactate, produse din carne, patiserie şi cofetărie participă, începând de joi până duminică, la prima ediţie a Târgului Cetăţii din Târgu Mureş.

Unul dintre organizatorii Târgului Cetăţii, Cristina Manoilă, a declarat joi că Târgul Cetăţii este un parteneriat între Asociaţia Mercur, Primăria Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş, care urmăreşte promovarea produselor de pe raza judeţului Mureş.

Între produsele participante la Târgul Cetăţii sunt produse unicat în ţară, cum este rabarbura de Nadeş sau pâinea cu cartofi de la Boianu, dar şi telemeaua de Ibăneşti, care a fost primul produs românesc inclus în registrul european ca fiind cu origine protejată.

„Avem peste 50 de expozanţi, care vor rămâne în târgul de pe Bulevardul Cetăţii din Târgu Mureş până duminică, zilnic între orele 11,00 şi 19,30. Pe lângă Târgul Cetăţii, care este unul cu vânzare de produse, avem şi o zonă Street Food unde târgumureşenii pot consuma produse din bucătării celebre în lume, cum ar fi sushi, pizza, hamburger, porketta, paprikas, gulyas, mititei. Dorim astfel promovarea produselor locale din judeţul Mureş şi din judeţele învecinate, nu este un târg de produse tradiţionale, ci unul de produse locale. Pe parcursul târgului avem şi un parteneriat cu Şcoala Populară de Artă din Târgu Mureş, în sensul că elevii cu talent muzical vor evolua pe scena amenajată la Târgu Cetăţenii, în fiecare seară, dar sâmbătă şi duminică. Spectacolele susţinute de aceştia vor începe la orele amiezii”, a arătat Cristina Manoilă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.