Peste 500 de copii vizitează în aceste zile Aquaserv

DSC01350Peste 500 de copii au posibilitatea să afle în perioada 17 – 26 martie, cum se transformă apa din râul Mureş în apă potabilă şi cum este tratată apa din canalizare pentru a se reîntoarce în râu curată, precum şi cât de multă energie este necesară pentru aceste două procese. Pentru a marca Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an la nivel mondial în data de 22 martie, Compania AQUASERV S.A. organizează în perioada 17 – 26 martie 2014, sub titlul APA ŞI ENERGIA, o mulţime de activităţi educative şi vizite ale unor grupe de grădiniţă şi clase de elevi la Uzinele de Apă.

Apa şi energia sunt foarte strâns legate una de celaltă. Producerea şi distribuirea energiei necesită resurse de apă, iar în acelaşi timp, o bună parte din producţia de energie generată la nivel global este utilizată în pomparea, tratarea şi transportul apei către diferiţi consumatori. Spre exemplu, AQUASERV a consumat în 2013 o cantitate de energie electrică suficientă pentru alimentarea a 580 de gospodării obişnuite timp de un an.

Cu ajutorul unor materiale educative distribuite cu ocazia prezentărilor făcute de specialiştii AQUASERV la diferite grădiniţe şi şcoli, a concursurilor tematice şi a vizitelor la Uzinele de Apă, sute de copii au posibilitatea să afle în această perioadă, cât de importante sunt apa şi energia pentru activităţile zilnice şi cât de strâns legate sunt una de cealaltă.

În final cei mici află că apa este necesară pentru a produce aproape orice formă de energie iar energia este necesară în cadrul tuturor etapelor de tratare şi distribuţie a apei potabile precum şi pentru tratarea apei uzate. Acest lucru îi ajută să înţeleagă că economisirea energiei înseamnă economisirea apei iar economisirea apei înseamnă economisirea energiei!

Sursa: Aquaserv

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.