Peste 5,6 milioane de lei alocaţi pentru refacerea obiectivelor publice afectate de inundaţii

Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat miercuri, în timpul prezentării Raportului de activitate al Instituţiei Prefectului pentru anul trecut, că, în urma situaţiilor de urgenţă apărute în cursul anului 2016, în 30 de unităţi administrativ teritoriale s-a reuşit promovarea unor Hotărâri de Guvern pentru alocarea a peste 5,6 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor publice afectate de inundaţii.

„În anul 2016 s-au înregistrat situaţii de urgenţă în 30 de unităţi administrativ-teritoriale, ca urmare a ploilor torenţiale, a scurgerilor de pe versanţi şi a revărsărilor de ape. O activitate deosebită care a presupus un volum mare de muncă a constat în organizarea activităţii de evaluare a pagubelor produse pe raza localităţilor de către comisiile constituite prin 6 ordine ale prefectului, având ca finalitate elaborarea unui număr de 3 proiecte de Hotărâri de Guvern pentru alocarea fondurilor necesare refacerii infrastructurii localităţilor. Ca rezultat al demersurilor realizate, prin Hotărârile de Guvern nr. 752/2016 şi 975/2016 au fost alocate 5,6 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor afectate de inundaţii aparţinând Consiliului Judeţean Mureş şi unui număr de 16 primării din judeţ – Târnăveni, Sângeorgiu de Pădure, Sovata, Iernut, Măgherani, Mica, Deda, Brâncoveneşti, Aluniş, Vătava, Gurghiu, Ogra, Cuci, Adămuş, Bahnea, Sighişoara”, a arătat Goga.

Acesta a spus că, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş, a reuşit alocarea sumei de peste 243.000 de lei pentru de 48 de familii aflate în situaţii deosebite, în urma afectării locuinţelor de calamităţi naturale.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.