Peste 60% dintre clădirile de şcoli din judeţ sunt încălzite cu lemne

foc lemnePeste 60% dintre clădirile de şcoli din Harghita sunt încălzite cu lemne, până în prezent nefiind semnalate probleme în alimentarea cu combustibil.
Potrivit datelor furnizate de şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, din cele 375 de clădiri în care funcţionează instituţii şcolare, în 240 încălzirea se realizează pe bază de lemne. În cele mai multe dintre cazuri este vorba de centrale termice pe lemne, iar în 75 de clădiri încălzirea este asigurată de sobele pe lemne. Restul şcolilor sunt încălzite cu agent termic furnizat de sistemele centralizate sau de centralele termice de care dispun.
Adrian Pănescu a precizat că la începutul anului şcolar în aproape 90% din şcoli aprovizionarea cu combustibil era aproape finalizată şi doar în restul unităţile de învăţământ combustibilul nu era asigurat în totalitate.
În anii trecuţi au mai existat probleme legate de asigurarea combustibilului, cum ar fi datoriile la compania de gaz pe care le aveau şcolile din Bălan, sau a faptului că unele sobe erau vechi şi nu asigurau confortul termic necesar, dar în acest an nu au fost semnalate deficienţe din acest punct de vedere. În unele şcoli din Harghita a început deja să se facă focul în sobe sau să se furnizeze încălzire în sistem centralizat, după ce temperaturile din ultimele zile au scăzut destul de mult.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.