Peste 80 de gospodării din Mureş afectate de inundaţii

Prefectul judeţului Mureş, Alexandru-Petru Frătean, s-a deplasat miercuri seara în localităţile mureşene Deda şi Filea (comuna Deda) pentru a evalua la faţa locului efectele inundaţiilor cauzate ploile torenţiale. Conform primelor estimări, pe raza comunei Deda au fost inundate 40 de gospodării, au fost afectate 30 de fântâni, 5 hectare de teren arabil şi 2 kilometri din reţeaua de canalizare. În localitatea Deda un drum comunal a fost colmatat iar în Filea 7 beciuri au fost inundate.

Întrucât primarul comunei Deda a fost suspendat din funcţie în urmă cu 10 zile, prefectul Alexandru-Petru Frătean le-a solicitat consilierilor locali să preia, împreună cu reprezentanţii Inspec toratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, sarcina de a evalua pagubele exacte, „pentru ca oamenii care au avut necazuri cu apa să fie ajutaţi, să nu rămână ai nimănui”.

Ploile torenţiale şi precipitaţiile abundente au provocat pagube şi în Cristeşti, unde 2 gospodării au fost inundate. De asemenea, în Sighişoara şi Reghin au fost inundate 2 subsoluri. O femeie şi un copil de 5 ani surprinşi de viitură Pe Valea Nadeşului, în localitatea Ţigmandru, au fost salvaţi după ce apele s-au revărsat din cauza unui pod înfundat. Au fost afectate 7 locuinţe în localitatea Filea, 3 în localitatea Deda şi 4 în Ţigmandru. În localitatea Cristeşti au fost afectate 6 hectare de teren arabil şi 42 de gospodării şi anexe.

Valoarea preliminară a pagubelor se va stabili în cursul zilei de astăzi de către comisiile de evaluare constituite în acest scop.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.