Pian de 10.000 de euro, donat Liceului de Artă

pianClubul Rotary Teka Mureş în colaborare cu Clubul Rotary din Cannes şi Asociaţia Prietenii Artei au donat, marţi, Liceului de Artă din Târgu Mureş un pian performant în valoare de 10.000 de euro, pentru ca elevii să poată concerta şi să participe la audiţii.

Reprezentantul Rotary Teka, Naznan Jeno, a precizat că acţiunea de adunare a fondurilor pentru achiziţionarea pianului a durat un an şi că motivul pentru care organizaţia s-a implicat a fost faptul că de la Liceul de Artă din Târgu Mureş au plecat mulţi muzicieni de succes. ‘Astăzi punem punct unei activităţi de peste un an de zile. Prima corespondenţă schimbată cu Clubul din Cannes a fost în data de 9 ianuarie a anului trecut deci am reuşit să obţinem această finanţare într-un timp relativ scurt. Când am declanşat acţiunea ne-am gândit că ar fi bine să ne implicăm deoarece din acest liceu au plecat spre scenele mari ale lumii mulţi muzicieni talentaţi’, a declarat Naznan Jeno.

Directorul adjunct al Liceului de Artă din Târgu Mureş, Eva Avid, a declarat marţi că instituţia participă şi organizează numeroase acţiuni muzicale, concerte, audiţii, selecţii pentru diferite manifestări, precum şi un concurs de pian. ‘Suntem extrem de recunoscători clubului Rotary din Cannes, Franţa, care împreună cu Clubul Rotary Teka din Târgu Mureş ne-au sprijinit, ne-au ajutat, am muncit împreună şi până la urmă au reuşit să achiziţioneze acest instrument care este donat azi liceului nostru. Instrumentul este un pian de concert nou-nouţ în valoare de aproape 10.000 de euro’, a declarat Eva Avid.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.