Pista de biciclete schimbă Reghinul

Primăria Reghin a câștigat finanțarea unui proiect important pentru municipalitate. Este vorba de programul piste pentru bicicliști. Valoarea acestui program este de 2,5 milioane lei, din care aproximativ 2,2 milioane de lei vor veni de la Agenția Fondului de Mediu ca finanțare nerambursabilă. Pe lângă pista de bicicliști se are în vedere amenajarea zonei prin care va trece aceasta pe o lungime totală de aproape 9 kilometri. Punctele din oraș cele mai frecventate de reghineni și instituțiile orașului vor fi în apropierea acestei piste.

Pe unde trece?

Pista pornește de la zona de agrement Pădurea Rotundă, coboară pe strada Grigorescu, merge paralel cu strada Mihai Viteazu, coboară pe strada Iernii în strada Apalinei, acolo trece prin str. Pomilor și intră pe malul Canalului Morii. De acolo vine înapoi, ,,atinge” Școala Generală ,,Virgil Olitiu”, trece prin spatele cartierului Iernuțeni, intersectează str. Iernuțeni și intră pe Duzilor. Urmărește cursul Canalului Morii, pe la IREM, trece str. Sării, pe la Electrica intră în parcul Tineretului, de acolo intră între Kaufland și Ștrand, iese la brațul Mureșului. Aici se va bifurca, o parte merge spre Suseni, iar o altă parte merge spre Tîrgu-Mureș și se va întâlni cu pista pentru bicicliști dintre Reghin și Tîrgu-Mures.

Dar noua pistă nu va fi doar pentru pasionații de sport, ci se va amenaja întreaga zonă pe unde va trece. De exemplu, în cartierul Iernuţeni se vor demola 180 de garaje. Oamenii îşi vor putea parca maşinile în parcări acoperite, special făcute pentru ei, dar nu vor mai avea unde să-şi depoziteze diferitele unelte, cizme de cauciuc şi … butoaiele cu varză.
În zona Duzilor va fi amenajată și o zonă pentru promenadă, unde se va putea alerga, se vor putea plimba copiii. Pe alocuri vor fi podețe din lemn numai pentru acces pietonal, pentru a se putea ajunge pe ambele maluri ale canalului. Se vor construi și trepte ca să se poată coborî și până la apă, acolo unde este albia betonată. Paralel cu acest lucru Canalul Morii și pâraiele afluente vor fi curățate. Pe malul Mureșului pista va face legătura dintre Suseni și punctele importante din oraș.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.