Pixies și-a făcut videoclip la Tîrgu-Mureș

Pixies, una dintre cele mai faimoase trupe de muzică alternativă, s-a lăsat cu încredere pe mâna REEAnimation. Echipa de animație de la REEA a realizat în mai puțin de o lună videoclipul piesei ”Another toe in the ocean”, a trupei americane Pixies! 10 tineri talentați au spus ”da” provocării și au început să muncească la videoclip în 7 octombrie, iar pe 4 noiembrie 2013 a fost gata și rezultatul. Îl puteți vedea, accesând link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=XH-vzQwcf4c

Videclipul piesei a fost realizat integral de REEAnimation, atât scenariul, cât și regia și animația fiind dezvoltate în studioul REEA. S-a folosit atât animație clasică 2d, cât și 3d, combinate cu animație post-producție. Echipa care a muncit cu talent și dăruire este formată din:

Liviu Boar: direction, animation, team leader REEAnimation
Barbu Hărșan: art direction, project manager, post-production supervisor, compositing, animation
Cami Cuibuș: line art, color
Vlad Botoș: background art
Atilla Nagy: background art, 3d modeling and animation
Vlad Hărșan: 3d modeling
Hunor Illyés: background art
Melinda Ráduly: background art
Andrei Zaițiu: post-production, compositing, animation
László Demeter: post-production, animation

Iată ce spun doi dintre artiștii REEAnimation:

Liviu Boar:
”Oportunitatea de a lucra un videoclip animat pentru Pixies a fost prilej de dublă bucurie: în primul rând, pentru că am avut onoarea de a lucra pentru o trupă legendară, al cărei fan sunt, iar în al doilea rând, pentru că am avut libertate deplină din partea lor și ne-a fost oferită ocazia de a fi cât de experimentali și non-comformiști ne-am dorit, atât ca scenariu, cât și ca tehnică. Este extrem de satisfăcator să ți se dea ocazia să transpui în imagini și mișcări „quirkiness-ul” specific Pixies. Pe lângă toate acestea, suntem cu atât mai mulțumiți, cu cât ReeAnimation este o echipă tânără, avem mulți colegi aflați la început de drum și pe cât de scurt a fost timpul alocat, pe atât de mulțumit a fost clientul. Nișa videoclipurilor animate este una foarte ofertantă din punct de vedere creativ, iar noi sperăm ca acesta să fie doar începutul.”

Barbu Hărșan:
”A fost un maraton de la început până la capăt, cu un final pe măsura: ultima zi a constat în 26 de ore de muncă în continuu. Dar, dacă vei să oferi calitate și un act artistic diferit trebuie să faci tot ceea ce îți stă în putere să se întâmple astfel. Suntem o echipă tânără cu vise mari și energie pe măsură și sperăm ca publicul să ne aprecieze munca și de asemenea, ne dorim ca pe viitor să continuăm cu astfel de proiecte cel puțin încântătoare.”

Sursa: REEA

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.