Plantăm fapte bune – 10.000 de puieți la Tăureni

plantam fapte buneDouă hectare de teren degradat din comuna Tăureni vor fi plantate cu 10.000 de puieţi de gorun, salcâm şi paltin, în cadrul acţiunii ‘Plantăm fapte bune în România’ programată la finele săptămânii viitoare, pentru stoparea alunecărilor de teren.

‘Anul acesta ne-am propus obiective şi mai ambiţioase decât în 2012. Alături de voluntari, autorităţi şi parteneri, va înverzi două hectare de teren neproductiv din comuna Tăureni, judeţul Mureş, cu 10.000 de puieţi. Extindem astfel zona unde am intervenit anul trecut, iar vara aceasta urmează îngrijirea întregii suprafeţe plantate în 2012-2013’, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul judeţean al acţiunii, Bogdan Lăcan.

Potrivit organizatorilor, în acest an la acţiunea de la Tăureni vor participa peste 250 de voluntari, acolo unde în urmă cu un an au fost plantaţi 5.500 de puieţi, pe o suprafaţă de 1,2 hectare.

Organizatorii vor pune la dispoziţia voluntarilor autocare pentru transportul la Tăureni, mănuşi şi uneltele necesare plantării.

Acţiunea ‘Plantăm fapte bune în România’ este sprijinită de Consiliul Judeţean şi Prefectura Mureş, Primăria Tăureni, Primăria Târgu Mureş şi Universităţile ‘Petru Maior’ şi ‘Dimitrie Cantemir’ din municipiu, AIESEC Târgu Mureş, Secţia de Pompieri Sărmaşu, Generaţia Tinerilor Europeni şi Direcţia Silvică Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.