„Plantăm fapte bune” a primit Înalt Patronaj Regal

plantam fapte bune sub patronaj regalProiectul de împădurire bazat pe voluntariat „Plantăm fapte bune în România” a primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, în cadrul unei ceremonii organizate luni, 15 aprilie, la Palatul Elisabeta.

Principesa i-a felicitat pe voluntari într-un comunicat de presă emis de Casa Regală în care se precizează: Alteta Sa Regala a felicitat voluntarii pentru eforturile depuse si si-a exprimat totodata bucuria de susține aceasta initiativa de impadurire. “Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa a societatii civile tinere din Romania, bazata pe voluntariat, ce se va derula pe o perioada de 5 – 7 ani la nivel national. Initiativa consta in actiuni de constientizare, impadurirea terenurilor publice neproductive si monitorizarea legalitatii taierilor de paduri. Din 2011, Plantam fapte bune in Romania a mobilizat 4850 de voluntari, cu ajutorul carora au fost plantati peste 78.700 de arbori forestieri, pe 31 hectare de terenuri publice neproductive, si a raportat aproape 2000 de taieri de paduri in intreaga tara. Judetele in care initiativa desfasoara in prezent actiuni sunt: Arges, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Mures, Prahova, Satu Mare si Timis.”

În Județul Mureș, cea mai recentă activitate de împădurire a avut loc tocmai în weekend-ul trecut, când la Tăureni s-au plantat aproximativ 7.000 de puieți, pe un teren pus la dispoziție de primărie.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.