PNL Mureș e împotriva referendumului UDMR

Tinutul Secuiesc harta regionalizare mures harghita covasnaPreşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia liberală este împotriva organizării referendumului pentru o regiune Mureş-Harghita-Covasna, aşa cum propune UDMR.

‘Din punctul meu de vedere, eu m-am pronunţat: PNL Mureş este împotriva vreunui astfel de demers, în primul rând a unui referendum. PNL clar va vota împotrivă dacă se ajunge în Consiliul Judeţean, pentru votarea unei hotărâri în ceea ce priveşte crearea unei regiuni de dezvoltare Mureş-Covasna-Harghita. Urmează să ne întâlnim în cadrul USL-ului şi să armonizăm poziţia şi USL Mureş va avea o poziţie publică. Până atunci însă categoric PNL este împotrivă’, a susţinut Dobre, care este şi preşedintele CJ Mureş.

Preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor, a declarat recent că în urma invitaţiei lansate de Uniune partidelor româneşti cu reprezentare parlamentară, doar PDL a acceptat să discute pe marginea organizării referendumului pentru o regiune Mureş-Harghita-Covasna, cu capitala la Târgu Mureş.

Acesta spunea, totodată, că preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, preşedintele PNL Mureş, s-a grăbit atunci când a spus că un referendum privind regionalizarea ţării nu intră în competenţa autorităţii judeţene, arătând că aceasta este ‘o exagerare uimitoare’.

Pentru referendumul iniţiat de UDMR în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna se doreşte o singură întrebare: ‘Sunteţi de acord ca judeţele Mureş, Harghita şi Covasna să se constituie într-o singură regiune de dezvoltare cu centrul regiunii în municipiul Târgu Mureş?’, însă pentru a determina CJ Mureş să îl organizeze, Uniunea a început o campanie de adunare de semnături. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.