PNL Mureș se delimitează de poziția susținută de Theodora Benedek în ședința Consiliului Local Tîrgu Mureș din 28 septembrie

Consilierul PNL Theodora Benedek a cerut demisia comandantului IPJ Mureș, precum și trimiterea în judecată a agentului de poliție  Ionuț Tudor Mureșan, referindu-se la incidentul petrecut în cursul săptămânii trecute care l-a avut în centrul atenției pe cardiologul Benedek Imre.

”Având în vedere  încălcarea gravă a drepturilor omului și abuzurile săvârșite de polițiști, doresc să solicit în mod public demisia de îndată a comandantului șef al Inspectoratului  de Poliție Județean Mureș, Dumitru Bîtlag, și a echipei manageriale care a patronat această regie, această înscenare, care a permis încătușarea unui om și sechestrarea acestuia în sediul poliției sub pretextul că nu avea polița RCA asigurată. De asemenea, solicit doamnei ministru de Interne Carmen Dan, trimiterea de îndată a Corpului de Control pentru a verifica abuzurile săvârșite la Târgu-Mureș, de anumiți agenți de poliție, cum ar fi acest agent Ionuț Tudor Mureșan, de care mulți cetățeni s-au plâns că au fost supuși din partea acestuia la abuzuri asemănătoare. Nu în ultimul rând, solicit demararea de urgență a cercetării penale împotriva agentului de poliție Ionuț Tudor Mureșan, care a regizat și a pus în practică această înscenare”,
a menționat Theodora Benedek.

PNL Mureș se delimitează de poziția susținută de doamna Theodora Benedek în ședința Consiliului Local Tîrgu Mureș din 28 septembrie

”În debutul ședinței Consiliului Local Tîrgu Mureș din 28 septembrie, doamna Theodora Benedek, consilier local ales pe listele Partidului Național Liberal a avut o intervenție personală, care nu reprezintă poziția oficială a partidului nostru.
Doamna Benedek a făcut, în nume propriu, o prezentare a unei spețe juridice, în care este implicat medicul cardiolog Benedek Imre. În acest context, doamna consilier local a solicitat demisia șefului Inspectoratului de Poliție al județului Mureș, solicitând și deschiderea unui dosar penal pe numele unui agent de poliție.
Partidul Național Liberal susține prezumția de nevinovăție a fiecărui cetățean român și își exprimă încrederea în instituțiile abilitate ale statului român în vederea cercetării și judecării obiective a oricărui litigiu de natură juridică, indiferent de implicarea unei persoane fizice sau a unui reprezentant al instituțiilor statului român.
Pledăm și în cazul în speță, pentru desfășurarea cu celeritate a investigațiilor juridice și instituționale care se impun.
Nu considerăm însă oportună folosirea instituției Consiliului Local pentru promovarea unor opinii personale și cu atât mai puțin prelevarea de poziția de președinte al ședinței în cauză.
Mai mult, apreciem drept deplasată, inutilă și periculoasă corelarea unei spețe juridice banale cu aspecte legate de comunicarea interetnică din municipiul Tîrgu Mureș.
Respingem ca nefondată asocierea acestui „caz” cu disputele legate de Liceul Teologic Romano-Catolic sau cu ideea de înființare a unei posibile universități maghiare la Tîrgu Mureș.
Traversăm o perioadă delicată, în care intenția de rezolvare a unor probleme personale prin inducerea ipocrită și falsă a temei unor așa zise „conflicte interetnice” zădărnicesc demersurile juridice și diplomatice în curs.
Afirmăm, în mod oficial, că opinia exprimată de doamna Theodora Benedek nu reprezintă poziția Partidului Național Liberal și că vom propune, în forurile partidului, măsurile care care se impun în fața acestui grav derapaj politic.
Ne exprimăm, de asemenea, încrederea că instituțiile abilitate ale statului român vor proceda la cercetarea cazului în speță independent de pozițiile politice exprimate în spațiul public și că vor lua măsurile legale care se impun.
Partidul Național Liberal își manifestă și cu acest prilej, respectul față de activitatea didactică și profesională a doamnei Theodora Benedek și a domnului Benedek Imre.”
se spune într-un comunicat de presă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.