PNL, noul partid de dreapta

image-2014-07-26-17752561-42-catalin-predoiu-klaus-iohannisPalatul Parlamentului a fost martorul unei fuziuni simbolice, ieri, 27 iulie 2014, fuziune care a ucis trei partide pentru ca unul singur, noul PNL să se nască. În Sala Unirii de la Palatul Parlamentului, în mai puţin de o oră şi jumătate, membri PNL şi PDL au adoptat documentele necesare naşterii „noului mare partid de dreapta” cu vechea denumire – Partidul Naţional Liberal. Din Tîrgu Mureş au participat la Congres primarul Dorin Florea, vicepreşedinte PDL şi Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, vicepreşedinte PNL.
În sală liberalii aşezaţi pe dreapta au aplaudat frenetic, democraţii pe stânga mai puţin entuziasmaţi priveau cum pe scenă liderii Johannis şi Blaga şi-au dat mâna botezând noul partid PNL. „Marele partid de dreapta are acum şi statut, e bine”, s-a pronunţat democrat-liberalul Gheorghe Flutur.
„Acest nou partid nu este nici CDR, nici Alianţa DA, nici USL 2”, a explicat Vasile Blaga, prevenitor. Discursul proaspătului co-preşedinte PNL, după cum a fost anunţat la microfon, s-a încheiat cu aplauze prietenoase.
Klaus Iohannis relaxat şi zâmbitor a rostit discursul de final. „Instituţia preşedintelui trebuie reconfigurată în raport cu cetăţenii. Preşedintele trebuie să fie un mediator, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să critice când este cazul. E nevoie de mai multă sobrietate în exercitarea funcţiei de preşedinte, e nevoie de linişte”, a spus preşedintele PNL, într-un tunet de aplauze. Fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, a lipsit de la Congres, fiind în concediu. Cât despre finalul Congresului, mai mulţi liberali au cântat, după cum au promis, imnul PNL, „Verde-nrourat”, în timp ce Klaus Iohannis bătea din palme.

sursa adevarul

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.