Pocloșul intră în reabilitare

poclosDirectorul general al Apelor Române Vasile Pintilie, aflat astăzi în vizită în județul Mureș a anunțat lucrări de amenajare ale pârâului Poclos, prima dată amenajat în anii ’80. În etapa întâi se vor reface lucrările de apărare împotriva inundaţiilor pe sectorul de la podul de pe strada Livezeni până la podul de pe Bulevardul 1 Decembrie, acest sector fiind și cel mai grav afectat. Comunicatul de presă emis astăzi pe această temă mai precizează:

Pentru a creea un spaţiu plăcut şi cât mai natural, având în vedere că acest sector tranzitează un cartier important al oraşului, în apropierea ambelori maluri existând locuinţe, s-a adoptat o soluţie în care sa se folosească, pe cât posibil şi unde soluţia tehnică a permis, materiale cât mai prietenose cu mediul în special piatră brută. De asemenea s-a dorit şi o păstrare a soluţiei adoptate la lucrările realizate executate pe malul râului Mureş, intravilan Tîrgu-Mureş în anii 2011-2012, unde prin folosirea acestor materiale au fost realizate zone de promenadă extreme de appreciate de către locuitorii oraşului şi nu numai.

Lungimea sectorului pe care se vor reface lucrările este de 1120 m şi constau din:

  • Refacerea radierului din beton în soluţia aleasă de zidărie de piatră;

  • Realizarea unei chiunete din beton amplasată pe axul cursului, cu secţiunea trapezoidală, în vederea stopării dezvoltării vegetaţiei acvifere şi care va avea rolul de a tranzita debitele mici şi foarte mici şi va permite autodragarea în perioadele secetoase;

  • Grinzi de reazem din beton simplu pentru sprijinirea pereului;

Înlocuirea câmpului de dale cu pereu zidit din piatră brută;

????????Anunțul a fost făcut astăzi, la sediul PSD Mureș, unde directorul general Apele Române Vasile Pintilie a fost primit de liderul PSD Mureș Vasile Gliga. Acesta din urmă spunea că nevoia de investiții în reabilitarea malurilor Pocloșului i-a fost semnalată încă din campania electorală:

„Am plăcerea ca astăzi să prezentăm începerea lucrărilor la un proiect important pentru Tîrgu – Mureș. Venim astfel cu soluții concrete la problemele pe care cetățenii ni le-au ridicat în campaniile electorale. Știu că Pokloșul este o problemă pentru locuitorii celui mai mare cartier al orașului, Tudor Vladimirescu. Sunt legat de Pârâul Pokloș. Și anume, în perioada în care eram elev am prins inundațiile catastrofale produse de Pârâul Pokloș în 1975. Am participat la muncile voluntare care au avut loc în urma inundațiilor pentru redarea străzilor din jurul pârâului circulației. Cu acea ocazie am cunoscut-o pe soția mea, care muncea tot ca voluntar. Pot spune că astăzi mă bucur că avem soluția pentru reabilitarea cursului Pârâului Pokloș”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.