Poliția în campanie la Weekend

complex weekendInspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş a anunţat, marţi, lansarea campaniei ‘Asigură-ţi o zi frumoasă’, care îşi propune să prevină faptele antisociale în zona Complexului de Agrement ‘Mureşul’ din Târgu Mureş, frecventat zilnic de 7.000 până la 10.000 de persoane, în sezonul estival.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Mureş, dat publicităţii marţi, campania se va desfăşura pe perioada sezonului estival, când ‘aglomeraţia de autoturisme din jurul complexului, coroborată cu neglijenţa unor proprietari, a dus la comiterea de furturi din auto în această zonă’.

‘În totalitate, furturile au avut loc pe timp de zi, prin spargerea geamului sau forţarea sistemului de închidere. 91% din maşinile vizate au fost din alte judeţe, iar bunurile sustrase au fost diverse: sisteme GPS, CD playere, radio casetofoane auto, poşete, genţi. În anul precedent, activităţile derulate în zona complexului au avut rezultate benefice, dar au condus şi la concluzia că numeroşi proprietari de autoturisme – în special din alte judeţe – lasă bunuri la vedere, în interior. Din aceste considerente, Poliţia mureşeană – prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Târgu Mureş, cu sprijinul structurilor de jandarmi şi poliţie locală, reia activităţile ce au ca scop menţinerea gradului de siguranţă a cetăţenilor în Complexul Mureşul şi zonele adiacente’, precizează comunicatul IPJ Mureş.

Pe lângă patrulele suplimentate din zona complexului de agrement, IPJ Mureş va organiza şi o serie de acţiuni de prevenire, prin distribuirea de fluturaşi şi prin lansarea de apeluri prin Radio Vacanţa.

‘Autoturismele observate având în interior bunuri ca poşete/borsete, bani, staţii de emisie recepţie, detectoare radar, GPS, telefoane mobile, CD player cu faţă detaşabilă aparate foto, camere de luat vederi, alte aparaturi de valoare, laptopuri, vor fi notate (doar numerele de înmatriculare) pe o listă şi li se va lăsa în dreptul parbrizului câte un fluturaş cu mesaje preventive privind furturile din auto. La final, cu sprijinul DJ-lui de la Radio Vacanţa, echipa de serviciu va recomanda proprietarilor autoturismelor respective să îşi ia bunurile din maşini şi să evite pe viitor lăsarea la vedere a obiectelor căutate de hoţi’, se mai arată în document.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.