Poliția Locală a sistat izolarea unui bloc unde se lucra fără autorizație

Poliția Locală a executat 117 verificări în teren pentru identificarea lucrărilor de construcții neautorizate, care au avut ca rezultat depistarea a două șantiere în care se desfășurau activități de genul celor menționate fără deținerea autorizațiilor prevăzute de Legea nr. 50/1991(R), fapt pentru care inspectorii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei, concomitent cu dispunerea imediată a opririi lucrărilor și intrării în legalitate.
Relevant în acest sens este cazul unei persoane fizice care a demarat lucrări de anvelopare energetică la un bloc de locuințe fără să dețină „Autorizația de construire” necesară potrivit legislației în vigoare, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile art. 26, lit. a) din legea susmenționată, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei și somată să sisteze lucrările până la dobândirea documentelor conforme.
Pe această cale Poliția Locală atrage atenția cetățenilor interesați în executarea de astfel de lucrări menite a îmbunătăți confortul termic și a scădea consumul energetic la blocurile de locuințe, că este absolut necesară obținerea Autorizației de Construire anterior demarării lucrărilor, în caz contrar fiind pasibili a fi sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 50/1991(R), cu amendă cuprinsă între 1.000 – 100.000 lei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.