Politicienii vor un milion de semnături pentru autostrada care să lege Estul de Vestul României

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a discutat cu liderii locali ai mai multor partide politice pentru a demara o campanie de strângere a un milion de semnături pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni.

„Am început o acţiune, eu personal împreună cu domnul Movilă (PMP – n.r.) ne-am ocupat şi l-am atras în această discuţie şi pe domnul Costel Alexe (PNL – n.r.), prin care vrem să strângem un milion de semnături din toată regiunea de Nord-Est. Când spun „eu” mă gândesc şi la alianţa noastră, la ALDE, pe care o respect foarte mult. Să strângem un milion de semnături din regiunea de Nord-Est şi, atenţie, şi judeţul Mureş de peste munţi, astfel încât să putem depune un proiect de lege prin care proiectul de autostradă să devină prioritar în bugetarea Guvernului României. Nu este un act ofensator, ci pur şi simplu vrem să arătăm că autostrada, nu vreau să o numim Moldova, Montana, Ungheni-Târgu Mureş, ci putem să-i punem orice nume vrem noi, este o necesitate pentru dezvoltarea acestei regiuni iar Moldova are nevoie de atenţie”, a declarat primarul Mihai Chirica.

El a spus că nu se poate vorbi de o dezvoltare economică a acestei zone a României atât timp cât nu există o autostradă.

„Foarte interesant este că densitatea cea mai mare de parcuri industriale, şi are logică, este în zona unde sunt autostrăzi sau căi rutiere de comunicaţii majore”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Conform acestuia, au fost strânse deja câteva zeci de mii de semnături pentru o petiţie, care va fi trimisă Guvernului şi care prevede şi construcţia unei şosele de centură şi o bază sportivă.

În prezent, legătura dintre Moldova şi Transilvania se desfăşoară pe traseele DN 15B – DN 15 şi DN 15 – DN 12C – DN 13B, care cu greu fac faţă fluxului sporit de trafic. În acest context, Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni este o alternativă pentru traficul internaţional de tranzit care se va desfăşura între Coridoarele de Transport Pan-european IV şi IX.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.