Polițiștii mureșeni participă la 30 de percheziții de locuințe

masina politiePoliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Braşov efectuează, la această oră, 30 de percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unei grupări infracţionale specializată în şantaj, trafic de droguri şi trafic de persoane. La percheziţii participă şi poliţişti de la B.C.C.O. Mureş, B.C.C.O. Ploieşti, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Constanţa, poliţişti ai I.P.J Braşov, precum şi jandarmi din cadrul I.J.J. Braşov.

Astfel, din investigaţiile efectuate a reieşit că, între anii 2010 – 2013, liderii grupării ar fi atras în activităţile infracţionale persoane aflate în anturajul lor sau chiar membri de familie, toţi fiind cunoscuţi cu manifestări extrem de violente. Din materialul probator administrat până la această dată a reieşit că la gruparea astfel constituită, au aderat 16 persoane. Astfel, s-a reţinut că o parte a grupării s-a ocupat de introducerea pe teritoriul României a unor cantităţi de substanţe stupefiante, distribuite, ulterior, unor clienţi de pe raza mai multor judeţe. Drogurile ar fi fost achiziţionate de suspecţi în principal din Italia şi introduse în ţară fie de către aceştia, cu autoturismele ce le aparţineau sau autocarele societăţilor ce efectuează transport internaţional, fie de membrii familiilor lor sau ale altor persoane aflate în acelaşi anturaj.

Pe linia traficului de persoane, din probele administrate până la această dată, a rezultat că membrii grupării, personal sau prin intermediul altor persoane, au racolat persoane de sex feminin, unele dintre ele minore, pe care le-au determinat, prin diverse mijloace (inducere în eroare, ameninţare şi violenţă), să se prostitueze, atât pe teritoriul României – municipiul Făgăraş, cât şi în străinătate, respectiv Elveţia, Germania şi Italia. De asemenea, unii dintre suspecţi s-au implicat în atragerea clienţilor (uneori prin reţelele de socializare) şi colectarea sumelor de bani provenite din prostituţie.

La sediul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Braşov vor fi conduse pentru audieri 25 de persoane, urmând ca după finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Suportul tehnic a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Sursa: Poliția Română

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.