Pompierii primesc 3 mașini din donații

Sâmbătă, 20 octombrie 2012, ora 12:00 în Piața Cetății din Sighisoara va avea loc o ceremonie în cadrul căreia trei mașini de pompieri și o unitate mobilă de intervenție vor fi donate Inspectoratelor Pentru Situații de Urgență din județele Mureș și Brașov de către Serviciul de Intervenție și Salvare din Shropshire, Marea Britanie. Donația a fost în întregime finanțată prin activități de strângere de fonduri în Marea Britanie, organizate și derulate de către pompierii din Shropshire. Autovehiculele și echipamentele au fost pregătite cu meticulozitate pentru intervenții sigure, rapide și eficiente în județele Mureș și Brașov chiar de către pompieri britanici în timpul lor liber.

In cadrul acestei ceremonii, la care va participa și Ambasadorul Marii Britanii în România, E.S. domnul Martin Harris, autovehiculele vor fi predate simbolic Fundației Mihai Eminescu Trust. Mașinile și echipamentele de intervenție vor fi încredințate mai departe Inspectoratelor Pentru Situații de Urgență din judetele Mureș și Brașov spre a fi folosite pentru siguranța locuitorilor și a obiectivelor istorice din cele peste 28 de comunități în care activează Fundația Mihai Eminescu Trust și nu numai. Ceremonia de predarea a echipamentelor va fi urmată de o parada a pompierilor și o demonstrație cu echipamentele din dotare.

În timpul cursului de instruire din această săptămână pompierii britanici vor lucra împreună cu colegii lor din România pentru ca aceștia să se poata familiariza cu echipamentul. Miercuri la Sighișoara și Târgu Mureș și Joi la Viscri și Brașov.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.