Post 1 Decembrie

editorial - LigiaEu îmi doresc să fim patrioţi şi după ce trece Ziua Naţională. Să ne facem treaba fiecare acolo unde suntem. Să nu ne batem joc de ceea ce facem ca proprietari sau ca angajaţi, să fim conştienţi că fiecare punem câte o cărămidă la cum arată această ţară. Să ne dăm zi de zi seama că nu putem arăta la nesfârşit către nişte guvernanţi care, aşa cum bine spunea cineva recent, au plecat din rândurile noastre. Care sunt construiţi după chipul şi asemănarea noastră şi care ne reflectă pe noi ca indivizi şi ca societate.

Eu îmi doresc ca şi după ce trece Ziua Naţională să păstrăm această bucurie de a fi români şi să nu scuipăm zi de zi asupra bătrânelor sale oase, ruşinând-o.
Eu îmi doresc ca şi după ce nu mai e 1 Decembrie să avem decenţa de a ne respecta unii pe alţii, de a nu ne înjura în trafic, în magazine, la cinema. De a înţelege că fiecare acolo unde e este important în acest puzzle al nostru de aproape 240.000 de km pătraţi şi vreo 20 de milioane de locuitori.
Eu îmi doresc ca Ziua Naţională să fie în fiecare zi în gândul nostru. Iar acest gând să nu ne permită să murdărim apele, să tăiem pădurile de dragul banului, să poluăm generic vorbind.
Eu îmi doresc ca post Ziua Naţională să ne gândim în fiecare zi la generaţiile care vin. Ce exemplu le dăm, ce educaţie sau ce cultură şi civilizaţie le lăsăm moştenire.
Eu îmi doresc ca în România şi după Ziua Naţională să fim demni şi să nu stăm în genunchi de dragul neimportantului, materialismului feroce etc., să avem coloană vertebrală, să nu minţim, să nu ne furăm noi căciula, să nu fim intoleranţi, răi, duşmănoşi, invidioşi, adică să fim oameni.
Eu îmi doresc ca în viaţa noastră de zi cu zi să reacţionăm atunci când e de reacţionat cu argumente şi în cunoştinţă de cauză, să criticăm decent şi echilibrat, atunci când e de criticat.
Eu îmi doresc ca în fiecare zi să fim mai atenţi la semenii noştri, la problemele lor, să fim conştienţi că ridicându-i şi ajutându-i pe cei din jurul nostru ne ridicăm pe noi ca naţiune.
Şi mai sunt multe pe care mi le doresc. Cred că fiecare dintre noi ar putea completa această listă cu propriile sale dorinţe şi sunt sigură că ar fi multe.
La Mulţi Ani, România! Fie ca ziua ta să fie în sufletul şi mintea fiecăruia în fiecare zi. Fie ca principiile şi valorile să ne călăuzească zi de zi şi poate construim cărămidă cu cărămidă o Românie mai bună din toate punctele de vedere.

Ligia Voro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.