Posturile neatractive rămân suplinitorilor

scoala-darapanata-300x336Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ştefan Someşan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că, deşi la nivelul judeţului se înregistrează un excedent de personal didactic, circa 1% dintre catedre vor fi ocupate în noul an şcolar de suplinitori necalificaţi.
„Nu avem o criză de personal didactic, ci avem excedent, dar nu se potriveşte cererea cu oferta. Oferta noastră este pentru toate unităţile şcolare unde avem copii, în schimb cadrele în cauză nu doresc să ocupe acele posturi, vorbim despre posturile neatractive din judeţ. Asistăm la foarte multe renunţări. Este vorba de suplinitorii calificaţi. Până în 12 septembrie discutăm de suplinitori calificaţi. După această dată, organizăm concursuri şi pentru suplinitori necalificaţi sau pentru cei calificaţi care au luat note sub 5 la examenul de titularizare. Estimăm ca în judeţul Mureş să funcţioneze circa 1% cadre necalificate, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, mă refer evident la posturile neatractive, ceea ce în cifre absolute ar fi în jur de 100 de situaţii în judeţ”, a afirmat Ştefan Someşan.
El a spus că din punct de vedere al asigurării cu posturi didactice, în judeţul Mureş există, în prezent, 638 de poziţii incomplete, ceea ce înseamnă fracţiuni de norme de câte două, patru sau şase ore, dar şi 222 de catedre libere.
Ştefan Someşan a precizat că vineri are loc ultima etapă de mobilitate, iar aceste posturi vor fi ocupate de suplinitorii calificaţi, dar că după începerea anului şcolar se vor înregistra numeroase renunţări din cauza neatractivităţii acestor posturi, motiv pentru care IŞJ Mureş va apela la pensionari şi la personal necalificat. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.