Prefectul a acordat ieri distincţia Fibula de la Suseni

Prefectul judeţului Mureş a acordat, marţi, reprezentanţilor bisericilor tradiţionale din judeţul Mureş Fibula de la Suseni şi Diploma de Excelenţă, ca semn de apreciere faţă de armonia în care aceste culte convieţuiesc.

‘Doresc să transmit un mesaj de înţelegere, concordie, de armonie între bisericile din judeţul Mureş. Mi se pare normal ca mesajul meu să fie unul spiritual, la final de mandat. Voi da această distincţie în nume personal şi pentru bisericile pe care le reprezintă. Eu cred că biserica are un rol determinant în felul în acre noi percepem realităţile judeţului Mureş în felul în care ne manifestăm, în felul în care ne înţelegem unii pe ceilalţi şi nu am vrut să fac nici un fel de discriminare. Cred că religia apelează şi trimite la aceeaşi divinitate, la acelaşi Dumnezeu… Acesta este mesajul cu care vreau să îmi închei mandatul’, a declarat prefectul Marius Paşcan, într-o conferinţă de presă.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi, la Cinematograful Arta din Târgu Mureş, prefectul a înmânat Distincţia Fibula de la Suseni – simbolul judeţului Mureş – şi Diploma de Excelenţă conferenţiarului universitar doctor Vasile Dub, preşedintele Comunităţii Evreilor din Târgu Mureş, consilierului mitropolitan Liviu Dan Fodor, care este şi protopop greco-catolic al Târgu Mureşului, preotului paroh Olah Denes, protopop romano-catolic al Târnavelor şi Mureşului, preotului Otvos Jozsef, protopop reformat al Mureşului şi preotului Nicolae Gheorghe Şincan, protopop ortodox al Târgu Mureşului.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.