Pregătirea Festivalului roman de la Călugăreni a intrat pe ultima sută de metri

În acest an, Festivalul roman de la Călugăreni va avea loc sâmbătă, 12 august, în localitatea Călugăreni, județul Mureș.

Festivalului Roman de la Călugăreni este organizat anual de de Muzeul Judeţean Mureş în parteneriat cu Asociaţia Teatru Şură. Festivalul în fiecare an are o tematică specifică.

Sub coordonarea Muzeului Judeţean Mureş se desfăşoară cercetări intensive încă din anul 2010, în cadrul cărora sunt investigate aceste sectoare de limes de pe teritoriul judeţului. Scopul acestor cercetări este de a pregăti documentaţia necesară, pe baza căreia acestea pot ajunge să fie nominalizate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pe parcursul fiecărei zile a festivalului, la Călugăreni se vor afla gladiatori, legionari, sclavi şi barbari, astfel încât vizitatorii să poată vedea tainele, meşteşugurile, viaţa cotidiană şi tehnicile de luptă ale romanilor.

Punctul culminant al festivalului este reprezentat de luptele de gladiatori şi de manevrele soldaţilor romani.

De asemenea,Vizitatorii pot participa la activităţile şi muncile desfăşurate în cadrul atelierelor, care vor reînvia aspecte de viaţă cotidiană ale populaţiei dintr-o provincie romană.

Mai multe detalii despre acest eveniment vor fi oferite în această săptămână de către Muzeul Județean Mureș care organizează în data de 3 august (joi) de la ora 10.00 o conferință de presă legat de Festivalul Roman din Călugăreni. Conferința de presă va avea loc în Sala Mică a Palatului Culturii.

Cristina Vancea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.