Pregătiri în toi pentru Alter-Native 21

alter-nativePregătirile sunt în toi pentru cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care, şi anul acesta, va fi găzduit de Palatul Culturii din Tîrgu-Mureş. Una dintre noutăţile ediţiei 21 este legată chiar de locaţia tradiţională a evenimentului: în acest an festivalul este inclus în seria de evenimente culturale organizate de Consiliul Judeţean Mureş cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Palatului Culturii din Tîrgu-Mureş. Astfel, din oferta Alter-Native 21 nu vor lipsi programele legate de una din clădirile simbol ale oraşului. Printre acestea menţionăm premiera filmului mut intitulat „Palatul Culturii 100”, semnat de regizorul şi operatorul de imagine Schneider Tibor.

Perioada de desfăşurare al evenimentului rămâne, deasemenea, neschimbată: Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native 21 va avea loc la începutul lunii noiembrie, mai exact între 6-10 noiembrie, şi nu în octombrie cum apare pe materialele promoţionale ale seriei de programe intitulate „100 de ani de cultură în Mureş”. Preţul biletelor şi abonamentelor va rămâne, de asemenea, neschimbată. Un bilet va costa 15 lei, iar un abonament, valabil pe cele 5 zile, va costa 40 lei.

Termenul limită de înscriere a filmelor este data de 21 septembrie. Sunt aşteptate filme în categoriile: ficţiune, documentare, experimentale şi de animaţie. Până în momentul de faţă au fost înscrise în concurs peste 540 de creaţii şi au fost trimise la sediul U.D.T.M. peste 240. Preselecţia va avea loc între 25 şi 29 septembrie.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.