Prelevare de organe la Tîrgu Mureş

Medicul_Radu_Zamfir_ambasador_HTQkhIuzz O echipă de medici, coordonată de dr. Radu Zamfir, au prelevat, în cursul după-amiezii de miercuri, rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

 

Pacienta, o femeie de 47 de ani, a fost internată în dată de 27.05.2014, cu diagnosticul Anevrism rupt, Hemoragie cerebrală şi a fost operată, dar în 10.06.2014 s-a instalat moartea cerebrală. În urma discuţiei cu aparţinătorii pacientei, aceştia şi-au dat acordul pentru prelevarea de organe salvând astfel alte vieţi.

Prelevarea organelor a început miercuri la ora 14.00, terminându-se în jurul orei 20.00, şi a avut loc la Bloc Operator I al Clinicii de Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Tîrgu Mureş. Echipa de transplant coordonată de dr. Zamfir a fost formată din personal din cadrul SCJU, precum şi medici de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Institutul Clinic Fundeni Bucureşti.(EM)

Sursa foto www.letsrock.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.