Premieră a Yorick Studio, pe scena UAT

gongAșa cum ne-am obișnuit și ediţia a V-a a proiectului „Dialog intercultural prin prisma teatrului contemporan”, inițiat de Yorick Studio va aduce în fața publicului două piese. Premiera spectacolului „Bucharest Calling” a avut loc la data de 30 noiembrie la Teatrul Studio al Universității de Arte din Târgu-Mureș.

Al doilea spectacol care v-a fi prezentată în cadrul proiectului este „Vă plac bananele, tovarăși?” de Székely Csaba. Piesa a fost premiată în cadrul competiției BBC Audio Drama Awards pentru scenariul radiofonic. Personajul principal povesteşte într-un ospiciu din Londra amintirile sale legate de România dinainte de 1989 şi după. Adaptată de către autor sub forma unei monodrame, piesa va avea premiera în data de 15 noiembrie, la ora 19:00, la Teatrul Studio al Universității de Arte din Târgu-Mureș. Regia spectacolului este semnată de Sorin Militaru, şi actorul care va aduce în fața publicului povestea va fi Sebestyén Aba.

Spectacolul beneficiază de sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Ministerului Resurselor Umane (Ungaria), Fundației Bethlen Gábor, Primăriei Târgu-Mureș, Consiliului Județean Mureș și Fundației Communitas. Instituții partenere în realizarea spectacolelor: Primăria Tîrgu-Mureș şi Universitatea de Arte din Târgu-Mureş.

Sursa: Studio Yorick

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.