Premieră la compania ”Tompa Miklós”

Compania ”Tompa Miklós” a Teatrului Național Târgu Mureș își începe șirul premierelor în stagiunea nr. 73 cu tragicomedia Liselotte și luna mai / Liselotte és a május de Zsolt Pozsgai. (regia: Zsolt Harsányi). Piesa autorului contemporan din Ungaria va fi prezentată în Sala Mică a Naționalului vineri 6 octombrie, de la ora 19.30.

Liselotte, o femeie în floarea vieții este în aşteptarea marelui ”El”. De fapt, a unui EL oarecare, care este dispus să-şi împartă viaţa cu traiul ei singuratic, la vârsta de 30 de ani. Situațiile de inițiere a relațiilor pornesc de la realități și ajung la absurdități penibile, balansând între ridicol și realitatea sfâşietoare.

Textul contemporan al lui Zsolt Pozsgai, plin de umor, oferă posibilități nemaipomenite de afirmare pentru actorii Ramóna Gecse în rolul lui Liselotte şi Ernő Galló în rolurile a celor șase bărbaţi. Scenografia: Gyopár Puskás.

Spectacolul recomandat spectatorilor de peste 12 ani este coproducţia Teatrului Naţional Târgu-Mureş și a Atelierului Academic al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, fiind supratitrat în limba română.

Cu ocazia premierei vor fi înmânate ”Premiiele Aplauze”, care înseamnă recunoștința performanțelor actoricești pentru stagiunea trecută.
Biletele se pot procura la casieria din incinta Teatrului Naţional Târgu-Mureş (luni-vineri orele 9.00-15.00 şi înainte de spectacol), la Agenţia de Bilete din Palatul Culturii (luni-vineri orele 12.00-17.30), on-line pe www.biletmaster.ro.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.