Premieră la Naţional – Don Quijote, regia Mihai Măniuțiu

1979566_623212504424931_1723638233_nCompania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu Mureş va pune în scenă, miercuri seara, premiera spectacolului-eveniment Don Quijote după Miguel de Cervantes Saavedra, în regia lui Mihai Măniuţiu, având muzica şi textul semnate de Ada Milea.

Potrivit unui comunicat de presă al Teatrului Naţional Târgu Mureş, spectacolul va fi supratitrat în limba maghiară. ‘Spectacolul nostru caută să aibă intensitatea visului şi, în mare măsură, logica lui turbulentă. Până la urmă, nu suntem, nu existăm decât în măsura în care ne lăsăm visaţi. Formula muzicală în care e realizat spectacolul poartă semnătura inconfundabilă a compozitoarei Ada Milea, cea care, deşi atât de discretă şi evanescentă, a devenit o emblemă vie a tinerei generaţii de spectatori din România. Don Quijote este o poartă a visului treaz – una dintre cele mari, regale. El poartă energia care e în dorinţele noastre imposibile’, a declarat regizorul Mihai Măniuţiu, citat de comunicatul de presă.

Autoarea muzicii spectacolului, Ada Milea, a arătat că Don Quijote este un gând de-al ei mai vechi la care acum revine cu mari îmbunătăţiri. ‘În Târgu Mureş mi s-a părut că am întâlnit varianta ideală a personajelor principale şi posibilitatea de a folosi mai mult şi mai bine geniul lui Cervantes. Sunt foarte bucuroasă că implicarea domnului Măniuţiu şi a echipei sale ne dă şansa de a face mult mai mult decât un concert’, a precizat Ada Milea.

Din distribuţia spectacolului fac parte Csaba Ciugulitu, în rolul lui Don Quijote, Luchian Pantea în rolul lui Sancho Panza, alături de care vor evolua Mihai Crăciun, Rareş Budileanu, Costin Gavăză, Anca Loghin, Alexandra Ţifrea, Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Raisa Anè, Sergiu Marocico, Cristina Holtzli, Ciprian Mistreanu, Claudiu Banciu, Ştefan Mura, Cristina Iuşan şi Zeno Apostolache.

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu Mureş a mai anunţat că propune spectatorilor săi o nouă oportunitate de a vedea spectacolele acestei stagiuni beneficiind de reduceri importante.

Astfel, până la sfârşitul lunii, doritorii vor putea vedea patru spectacole la preţ de trei, adică 55 de lei, în loc de 72 lei cât ar costa patru bilete în regim normal.

Cele patru spectacole propuse pentru această promoţie sunt ‘În carne vie’ de Rajiv Joseph, regia Alina Nelega, care se joacă joi, ‘Forma lucrurilor’ de Neil LaBute, regia Adrian Iclenzan, care este programat vineri, ‘Camera 701’ de Elise Wilk, regia Rareş Budileanu, de vineri şi a doua reprezentaţie a spectacolului ‘Don Quijote’, în regia lui Mihai Măniuţiu, programată duminică.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.