Premieră pe ţară la Cucerdea: consilierii şi-au redus indemnizaţia la 6 lei

În premieră în România un grup de consilieri locali din judeţul Mureş au decis să îşi reducă indemnizaţia pentru a investi banii în folosul comunei.

Consiliul Local Cucerdea, prin amendamentul consilierilor locali PNL, sprijiniți de un consilier ALDE, au hotărât în ședința din 30 septembrie 2017, diminuarea indemnizației de consilier local la 0,1 % din salariul primarului (aproximativ 6 lei/ lună). În total economia la bugetul comunei este astfel de aproape 70.000 de lei. Acum, conform noului proiect adoptat, cheltuiala cu salariile consilierilor va fi de doar 1.000 de lei pe an. La Curcedea Consiliul Local este compus din nouă persoane.

Primarul comunei, Vasile Morar le-a mulțumit consilierilor care și-au adus un aport însemnat la bugetul comunei și a afirmat că acești bani vor fi folosiți pentru investiţii în folosul localnicilor, Primăria urmând să lanseze mai multe proiecte de îmbunătățire a iluminatului public, dar și de refacere a infrastructuri cu ajutorul sumelor care vor fi de acum disponibile la bugetul local.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Un locuitor din Cucerdea

    Am vazut in ultimele zile pe siteul Tarnaveni, laude la adresa unor consilieri din Cucerdea care vezi doamne si-au redus indemnizatiile la 0,05 la suta din salariul primarului.Acesta este un joc facut de cei aflati sub obladuirea domnului primar care dupa ce si-au aprobat sa achizitioneze un autoturism la pretul de 78.000 lei, dupa ce acelasi primar si-a pus pe linga el un consilier personal care il mai costa inca vreo 3.500 lei si inca un viceprimar cam tot la 4.500 lei plus pensie de vreo 3.200 lei acum u mai stie pe unde sa scoata camasa si sa faca economii.Atunci ce s-a gindit hai sa iau de la aia care oricum luau doar 100 lei de sedinta.Si bine a si facut doar in tara asta PNL-ul a luat intotdeauna de la cei cu venituri mai mici.Si uite asa se poate lauda pe tara ca numai si numai aici consilierii iau 0,05% din salariul sau adica vreo 3 lei de sedinta.Frumos domnule primar. Dar de la voi 3 cind luati si sa faceti ceva in comuna ca pina acum nu prea ati facut mare brinza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.