Preşedintele UDMR Mureş a demisionat din funcţie; conducerea interimară va fi asigurată de Peter Ferenc

Liderul UDMR Mureş, Brassai Zsombor, a demisionat din funcţie la o zi după ce echipa organizaţiei a câştigat alegerile în judeţ cu peste 38%, obţinând doi senatori şi trei deputaţi, conducerea interimară urmând să fie asigurată de Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean.

„Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, va prelua temporar funcţia de preşedinte al organizaţiei UDMR din judeţul Mureş. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, l-a desemnat să preia acest interimat, după ce Brassai Zombor a demisionat de la conducerea organizaţiei, la data de 12 decembrie. Preşedintele CJ, Mureş, Péter Ferenc, desemnat să asigure interimatul filialei judeţene, consideră că UDMR Mureş trebuie să parcurgă un proces corect şi eficient de autoevaluare internă, în vederea continuării misiunii asumate, de reprezentare a intereselor, într-un mod demn de rezultatele bune obţinute la alegeri. În calitate de preşedinte interimar al organizaţiei, Peter Ferenc i-a mulţumit lui Brassai Zsombor pentru activitatea depusă. Adunarea generală judeţeană în care va fi desemnat noul preşedinte a organizaţiei va avea loc la începutul anului viitor”, precizează un comunicat de presă al UDMR Mureş.

Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a UDMR, Peter Ferenc, cel care a coordonat campania electorală a organizaţiei, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că Brassai Zsombor nu a precizat motivele pentru care şi-a înaintat demisia şi că, cel mai probabil, decizia acestuia a fost luată din motive personale.

„Domnul Brassai a demisionat astăzi, însă motivele nu le pot spune, nefiind precizate, de aceea cred că este vorba de motive personale. Primul pas, după această demisie, este organizarea de alegeri în prima parte a lunii ianuarie, astfel încât să avem un preşedinte ales pe următorii patru ani. Acesta, alături de noua echipă de parlamentari, va începe să construiască astfel încât UDMR Mureş să îşi recâştige poziţia pe care a avut-o în cadrul UDMR”, a arătat Peter Ferenc.

Surse din cadrul UDMR Mureş susţin că fostul preşedinte, Brassai Zsombor, a avut, în ultima perioadă, o popularitate tot mai scăzută în rândul organizaţiei, fapt dovedit şi de desemnarea sa pe ultimul loc pe lista de candidaţi pentru Senat, care s-a făcut prin vot al delegaţilor.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. De la titlu pana la ultima fraza, totul este…SOCANT…. cine s-ar fi asteptat?!

    Cu stima,
    Bogdan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.