Prețul gazului creează probleme la Azomureș

azomures combinatSindicatul Alternativa 2002, care reprezintă salariații Azomureș se declară îngrijorat de evoluția prețului la gaz, care ar putea duce la concedieri ale angajaților. Într-un comunicat de presă emis azi, liderii sindicali precizează: „Producătorii impun un preț egal cu cel de pe piața reglementată, deși nu mai sunt obligați la aceasta. Acest preț impus este nesustenabil pentru Azomureș din punct de vedere economic și consecințele ar putea fi extrem de negative atât pentru salariați, societate, cât și pentru Statul Român”.

Urmările adoptării noului preț al gazului, mai spun liderii Sindicatului Alternativa 2002, ar fi închiderea facilităților de producție și trimiterea angajaților în șomaj, reducerea impozitelor încasate de Stat, reducerea contribuțiilor la sistemul asigurărilor sociale și stoparea programului de modernizare a combinatului.

De cealaltă parte, conducerea Azomureș confirmă aceste temeri și spune că poartă negocieri cu producătorii de gaz metan: „Traversam o perioada foarte dificila din punct de vedere al pretului pentru principala materie prima, gazul metan. Managementul Azomures poarta negocieri cu producatorii de gaze naturale pentru a gasi cea mai buna solutie in vederea continuarii activitatii de productie si implicit a programului de investitii, luand insa in calcul orice scenariu posibil. Speram insa intr-un deznodamant favorabil care sa ne permita sprijinirea agriculturii romanesti prin oferirea unor produse competitive”, Ovidiu Maior – purtător de cuvânt Azomureș.

În căutarea unor soluții la această problemă, luni 7 aprilie a fost convocată și o ședință a Comisiei de Dialog Social, care va avea loc la Prefectură începând cu ora 10.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.