Prevenirea infecţiei cu HIV printr-un proiect realizat de Asociaţia Semper Musica

Asociația Semper Musica anunță continuarea proiectului “HIV:IN&OUT”, prin care peste 3000 de liceeni din România pot beneficia gratuit de educație pentru prevenirea infecției cu HIV.

În acest an, datorită unui sprijin financiar primit din partea Fundației MTV Staying Alive din UK/US, Asociația Semper Musica va putea ajunge la peste 3000 de liceeni, din 7 orașe din România, cu peste 100 de sesiuni de educație nonformală în vederea prevenirii noilor cazuri de infecție cu HIV. Anul acesta, orașele vizate  sunt:  Aiud,  Alba  Iulia,  Brașov,  Făgăraș,  Sebeș,  Sfântu  Gheorghe  și  Sighișoara.

Orice  unitate  de învățământ  din  orașele  mai sus menționate  pot face  parte  din  proiect  trimiţând unui e-mail la adresa: office@sempermusica.org. Sesiunile de educație vor include informații despre diferența dintre HIV și SIDA, căi de transmitere ale virusului HIV, tratament, testare, cum nu se poate transmite virusul precum și despre folosirea corectă a prezervativului și metodele de contracepție disponibile pentru tineri.

Sesiunile ce vor fi organizate în 2017 vin în contextul în care, conform Compartimentului pentru monitorizarea și evaluarea infecției cu HIV în România din cadrul Institutului de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”, din 474 de  cazuri  noi  de  infecție  cu  HIV  înregistrate  în  2016,  41,5%  au  fost  depistate  în  rândul  tinerilor  cu  vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.

Anul trecut, calea cea mai probabilă de transmitere a fost cea heterosexuală. “În  contextul  în  care  aproape jumătate din cazurile noi de infecție cu HIV depistate în 2016 au fost înregistrate în rândul tinerilor, consider că organizarea de sesiuni de educație de prevenire HIV pentru tineri este mai mult decât necesară. Trebuie să facem tot ce este posibil ca informațiile legate de infecția cu HIV să ajungă la tineri: să organizăm sesiuni în licee, să motivăm cadrele didactice din liceele în care mergem să continue sesiunile de prevenire HIV sau să organizăm evenimente publice care să atragă atenția comunităților locale asupra acestei infecții. Anul acesta, prin sprijinul financiar și logistic oferit de Fundația MTV Staying Alive, vom putea ajunge la peste 3.000 de liceeni cu sesiuni de educație, vom organiza workshop-uri pentru cadre didactice și evenimente publice pentru comunitățile în care vom lucra. Mai mult decât atât, liceenii cu care vom discuta se vor putea înscrie pentru campania de vară gratuită a proiectului, ocazie cu care tinerii de pe litoral, timp de două săptămâni, vor avea acces la informații corecte legate de infecția cu HIV și prezervative gratuite oferite de Durex România”, a menţionat Bogdan  Istrate,  coordonatorul  proiectului  <HIV:IN&OUT>

„Dacă  doriți  informații  suplimentare  despre  acest  proiect,  vă  rugăm  să  ne  contactați  la  număr  de  telefon: 0733.037.537 sau e-mail: office@sempermusica.org”, potrivit comunicatului semnat de Alexandru Gheorghiu, președinte,. persoană de contact.

EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.