Prima conferință TEDx organizată la Tîrgu-Mureș

tedxtargumuresPeste 50 de mureșeni au participat aseară la prima ediție a conferințelor TEDx care a fost organizată la Tîrgu-Mureș. O repetiție generală pentru conferința TEDxTârgu-Mureș care va avea loc în luna octombrie, evenimentul de aseară a atras totuși publicul grație transmisiei live a unor momente cheie de la conferința TED Vancouver, care marchează 30 de ani de la organizarea primei astfel de întâlniri.

Aseară, târgumureșenii au putut urmării discursurile unor personalități marcante cum ar fi designerul industrial Bran Ferren, arhitectul Marc Kushner sau chiar urbanistul care a regândit spațiul public din New York – Amanda Burden. Surpriza absolută a serii a fost interviul (neprevăzut în program) cu Edward Snowden, la ora actuală unul din cei mai controversați oameni din întreaga lume, care a lucrat pentru agenția NSA din Statele Unite și a devoalat pentru presa americană mai multe abuzuri făcute de autoritățile americane în privința invadării vieții personale a cetățenilor săi.

În pauzele dintre transmisii, participanții la conferința de la Tîrgu-Mureș, moderată aseară de actorul Nicu Mihoc, au avut ocazia să discute cu ambasadorul TED pe Europa de Est Vlad Fiscuteanu (originar din Reghin), să schimbe impresii legate de prezentările de la Vancouver și chiar să participe la un test cu întrebări legate de conferințele TED, la care premiul a fost un bilet la conferința TEDxTârgu-Mureș care va fi organizată în luna octombrie.

Conferința TEDxTârgu-Mureș de aseară a fost organizată de un grup de voluntari coordonat de curatorul Johann Stan, în colaborare cu partenerii locali ai evenimentului Universitatea Cultural-Științifică din Tîrgu-Mureș, Universitatea „Petru-Maior”, Finea, Zooku și Zanza Cafelounge.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.