Prima ninsoare la Târgu Mureş

ninsoa

Deși utilajele de deszăpezire intervin pe toate străzile din Tîrgu Mureș, traficul rutier este îngreunat din cauza ninsorii abundente.Pe strada Godeanu au căzut doi copaci, din fericire fără urmări grave. Consilierul primarului, Claudiu Maior a declarat că „Angajații Administrației Domeniului Public din cadrul Prmăriei Tg Mureș și cei care intervin pentru deszăpezire urmăresc cu mare atenție tot ce se întămplă pe șoselele din Tîrgu Mureș pentru a putea acționa cât mai prompt”.

Un TIR a ramas blocat in sensul giratoriu din intersectia Căii Sighișoarei cu Blvd. 1 Decembrie. Traficul a fost îngreunat în acea zonă.

tir-blocat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ninsori moderate în nordul și centrul țării și precipitații mixte abundente în nord – est valabilă de sâmbătă noaptea până duminică noaptea.
Județele care vor intra sub Cod galben de ninsori sunt: Maramureș, Suceava, Botoșani, Sălaj, Bistrița — Năsăud, Bihor, Cluj, Mureș, Harghita, Neamț, Iași, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin și Hunedoara.
Potrivit meteorologilor, în regiunile nordice și centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipitații abundente sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50…60 km/h.
În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.
De altfel, de sâmbătă după-amiaza de la ora 16:00 până duminică noaptea la ora 22:00 în întreaga țară se vor semnala precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.
În vest, sud-vest, centru, nord și nord-est, cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp în zona montană și în Moldova.
Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) și pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în nord, nord-est, centru și trecător în vest.
Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăși 50…60 km/h, iar la munte și pe parcursul zilei de duminică și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi rafale de peste 60….70 km/h.
AGERPRES

Foto: Crisan Ioan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.