Primărie vs. Min. Mediului 1-0

primarie targu muresÎn disputa dintre Primăria Tîrgu-Mureș și Ministerul Mediului pentru pădurea de la Platoul Cornești, Primăria a avut câștig de cauză. După ce Ministerul a trecut pădurea în rețeaua rețelelor protejate Natura 2000, Primăria a intentat proces, iar acum Curtea de Apel Tîrgu-Mureș i-a dat câștig de cauză. Într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei, se mai precizează:

Primăria municipiului Tîrgu – Mureş a câştigat la Curtea de Apel Tîrgu – Mureş procesul intentat Ministerului Mediului şi Pădurilor împotriva Ordinului de ministru nr. 2386/29.09.2011, privind Instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanţă comunitară ca parte integrantă a reţelei ecologice europene NATURA 2000 în România.

Acesta prevedea la poziţia 323 din anexa la Ordin, înscrierea pădurii Tîrgu – Mureş în aria naturală protejată. Este vorba despre suprafaţa de pădure unde municipalitatea avea în plan construirea drumului de legătură Tudor – Spital, proiect depus anterior, la acelaşi minister, pentru avizare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.