Primarul Cristian Moldovan vrea ordine în oraș

ordineSăptămâna trecută la Primăria oraşului Luduş a avut loc o întâlnire de lucru pe tema ordinii şi liniştii publice în oraş. Liviu Botezan, şeful cabinetului primarului ne-a declarat că „În ultima perioadă s-au primit sesizări de la cetăţenii oraşului cum că, la sfârşit de săptămână, atunci când o parte din tinerii mai încălziţi ies de la discotecă, se înregistrează manifestări care deranjează liniştea oraşului”. Într-adevăr, după asemenea „acte de vitejie”, a doua zi se găsesc arbuşti rupţi, coşuri de gunoi sparte, bănci deteriorate. Până acum, organele de ordine au depistat prea puţini făptuitori, iar sancţiunile nu sunt în măsură să-i descurajeze pe anonimii nopţilor. Iată de ce, primarul Cristian Moldovan a convocat factorii responsabili de liniştea şi ordinea publică la o întâlnire de lucru.

Un nou plan de lucru

Au răspuns invitaţiei comisarul-şef Dorin Nistor de la Poliţia oraşului, Gheorghe Vântu de la Jandarmerie, Cristian Tripon şi Alin Ruţă de la Poliţia Locală. Cristian Moldovan a făcut o prezentare a temei discuţiei şi a solicitat celor prezenţi o colaborare mai intensă pentru a preveni şi descuraja activităţile contravenţionale ale unui grup restrâns de cetăţeni. Din primele intervenţii ale reprezentanţilor Poliţiei Naţionale, ale Jandarmeriei şi a Poliţiei Locale s-a desprins ideea că efectivele, mai ales în această perioadă, sunt reduse. Sunt oameni în concediu, trebuie trimişi oameni la Festivalul de la Oarba, trebuie să fie repartizaţi oameni pentru radar, o planificare care să asigure ordinea şi în Gheja şi în oraş este dificil de făcut. Şi, totuşi, după discuţii s-a ajuns la formula care se pare că va fi câştigătoare.

În altă ordine de idei, primarul Moldovan a semnalat că normele de circulaţie în oraş la parcări, staţionări, sunt încălcate cu prea multă nonşalanţă şi ar fi bine ca după numeroasele atenţionări să urmeze şi sancţiuni. Aici, o propunere venită din „public”, redactorul de la Radio Transilvania, Dan Luduşan, se pare că îi va face pe cei care greşesc să fie mai atenţi.

A fost o întâlnire necesară, a fost momentul în care greşelile mici mai pot fi stopate prin măsuri simple pentru a nu se ajunge la fapte din zona penalului. „Oricum, a concluzionat primarul Moldovan, greşelile nu mai pot fi tolerate şi cine greşeşte trebuie să plătească, indiferent de rangul sau poziţia în societate”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.