Primarul din Târnăveni a prezentat proiectele administraţiei în 2017

Primarul din Târnăveni, Sorin Megheşan, a prezentat miercuri proiectele administraţiei locale pentru perioada care urmează. Prioritatea municipiului Târnăveni o reprezintă legătura cu reşedinţa de judeţ, reabilitarea drumurilor de legătură până la Târgu Mureş şi Iernut dar şi calea ferată Praid – Blaj, inclusiv reabilitarea autogării găzduită de gara din Târnăveni. Un al proiect al Primăriei îl constituie reabilitarea clădirilor din zona centrală degradate de timp.

Crearea unui incubator de afaceri la Târnăveni prin înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare a municipiului din care să facă parte oameni de afaceri locali se află în intenţiile de viitor ale primarului Sorin Megheşan.

Modernizarea învăţământului este pe agenda Primăriei din Târnăveni care are în plan crearea unei Şcoli Transilvănene de Arte şi Meserii şi crearea unui program de tip After School la viitorul Centru Cultural care ar urma să se construiască în zona Pieţei Obor. Nici turismul nu este neglijat, băile de nămol de la Alunei (Râioasa) fiind în vizorul executivului pentru dezvoltare.

Lucrările la cele 12 străzi demarate anul trecut vor fi finalizate în 2017, iar Primăria a realizat documentaţia pentru reabilitarea altor 24 de străzi la Târnăveni pentru care se va solicita finanţare prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Modernizarea iluminatului public va continua anul acesta în cartiere, unde au mai rămas lucrări de extindere de efectuat.

Atragerea de noi investitori şi fonduri la Târnăveni se află pe lista de priorităţi a municipiului, conform intenţiilor prezentate de primarul Sorin Megheşan cu prilejul unei conferinţe de presă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.