Primarul Florea face recurs pentru reținerea permisului său de conducere

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a fost amendat si a ramas fara permis de conducere timp de 60 de zile în vara anului trecut dupa ce un echipaj de politie l-a gasit cu masina pe o strada al carei regim de circulatie a fost schimbat recent in sens unic si pe care angajatii Primariei nu ar fi semnalizat-o corespunzator.

„Regret că sunt nevoit să dau un astfel de răspuns, dar nu am avut o altă soluție în calitatea pe care o am, decât să mă judec în instanță și să demonstrez ce este corect. Regret că s-a greșit în privința apărării mele în instanță dar și faptul că nu am putut fi prezent. Nu procesele verbale și cuvântul unuia împotriva cuvântului altuia trebuiau să primeze, ci corectitudinea faptelor. Voi face recurs obligatoriu, nu doar formal, nu doar din dorința de a fi contra, ci efectiv cu speranța că voi avea câștig de cauză” a afirmat primarul din Târgu Mureș joi 16 februarie pe pagina sa de Facebook.

La vremea aceea primarul Dorin Florea a scris pe pagina sa de Facebook, ca incidentul s-a produs marti seara si a adaugat ca numerosi soferi din Targu Mures au fost amendati, iar vina nu ar fi a lor, ci a angajatilor Primariei care nu ar fi semnalizat corespunzator o strada al carei regim de circulatie a fost schimbat recent in sens unic.

„Nu este posibil ca agenții de circulație să suspende sute de carnete de conducere pe o singură stradă în urma unei nenorociri și nimeni să nu explice de ce și nimeni să nu ia măsuri pentru a corecta această situație. Dovadă stă faptul că atunci când m-am implicat să corectez situația indicatoarelor rutiere de pe strada Secerei (altfel decât au făcut cei de la Serviciul Rutier) niciun șofer nu a mai fost sancționat cu suspendarea permisului de conducere. La acest lucru doresc să reflecteze orice om de bună credință.” mai spune acum edilul mureșean.

„Ramân în continuare adeptul acțiunilor de prevenție, de a ajuta cetățenii să nu greșească. Niciodată nu m-am bucurat atunci când tîrgumureșenii au fost sancționați sau șicanați, lucru ce face diferența dintre un polițist și un primar” a concluzionat primarul Dorin Florea.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

  1. Zaharia Constantin

    Daca înțeleg bine. Angajatii primăriei au gresit. Polițiștii au respectat legea . Daca primarul a mers cu mașina pe strada înainte de modificarea din teren a situatiei și polițistul de la circulație l-am surprins în greșeală și dumnealui trebuie sancționat. Daca se deplasa cu masina pe strada respectiva pentru a îndrepta greșeală de pe teren nu e o scuza. –Domnule primar trebuia să parcați mașina pe strada alăturată apoi să mergeți pe jos până la locul unde trebuia rezolvată problema sau să mergeți cu mașina pe strada respectiva, respectând noile indicatoare de circulatie. În general cei de la putere uita că legea e făcută și pentru ei, nerespectand-o fac abuz. Răspunderea pentru greșeală este a angajaților primăriei care aveau aceste atribuții. În acest caz greșeală lor a avut repercusiuni negative asupra unui oraș intreg. Pentru fapta lor gresita acestia trebuie să răspundă odată fata de instituția primariei pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu și încă odată fata de locuitorii orașului. De aceea răspunderea acestora e mare deci în instituții trebuie să fie aleși oameni foarte competenti și foarte foarte responsabili .(și nu atfel). Asta e părerea mea. (Sper că am înțeles bine tot contextul inițial, altfel scuzele mele vor curge în toate direcțiile 🙂 ).

  2. Ați uitat ceva:scuzele sa curga(citez)și spre gramatica limbii romane,d-le Constantin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.