Primarului de la Sighișoara i se cere demisia

sighisoara dorin danesanUniunea Independentă pentru Sighişoara (UIPS), formaţiune care deţine trei mandate în Consiliul Local, a solicitat luni, primarului oraşului, Ioan Dorin Dăneşan, să demisioneze în urma condamnării penale a acestuia la doi ani de închisoare cu suspendare.

‘Cerem demisia/demiterea domnului Dorin Dăneşan din funcţia de primar al oraşului Sighişoara, fiind ferm convinşi că o astfel de poziţie nu e demnă de un condamnat penal. Cerem acest lucru în numele tuturor locuitorilor oneşti ai oraşului nostru, în numele tuturor acelora care în ultimele luni ne-au cerut să acţionăm în acest sens’, a declarat preşedintele Uniunii Independente pentru Sighişoara, Iulian Sârbu, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Sârbu făcut referire la condamnarea de doi ani cu suspendare primită în martie de Ioan Dorin Dăneşan de la Curtea de Apel Târgu Mureş în urma unui proces intentat de DNA pentru abuz în serviciu, în legătură cu concesionarea unui teren.

Preşedintele UIPS a afirmat că va candida din nou pentru funcţia de edil dacă aceasta va fi vacantată, el amintind că anul trecut la alegerile locale s-a situat pe locul doi în cursa pentru Primăria Sighişoara, cu 25% din voturi, în timp ce Ioan Dorin Dăneşan a fost reales cu circa 35% din sufragii.
UIPS, care deţine trei din cele 19 locuri în Consiliul Local, a mai acuzat conducerea Primăriei Sighişoara, precum şi majoritatea din Consiliul Local de o serie de abuzuri privind necomunicarea unor documente de interes public sau nevalidarea unui supleant ales pe lista organizaţiei, după demisia unui consilier local.

Primarul Sighişoarei, Ioan Dorin Dăneşan a declarat, la rândul său, că nu intenţionează să-şi prezinte demisia, întrucât cererea de revizuire a sentinţei a fost admisă şi că i s-a stabilit termen de judecată pentru data de 20 septembrie.

‘DNA m-a trimis în judecată şi instanţa m-a condamnat fără să existe un prejudiciu. Au semnat cinci persoane şi doar eu, care am semnat ultimul, aş fi vinovat. Am făcut cerere de revizuire a sentinţei, avocatul mi-a comunicat că a fost acceptată şi am termen în 20 septembrie (…) Înţeleg că domnul Sârbu vrea să ajungă primar, dar nu are şanse, decât dacă va candida singur’, a afirmat Ioan Dorin Dăneşan.

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat, în data de 7 martie, pe primarul Sighişoarei, la doi ani de închisoare, cu suspendare, având un termen de încercare de patru ani.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.