Primul film de lung metraj realizat în judeţul Mureş

filmari 2Au început filmările la ,,Billion Star Hotel”
La începutul săptămânii trecute, au început filmările la „Billion Star Hotel”, primul film de lung metraj realizat în județul Mureș.
Primele cadre au fost ,,trase” săptămâna trecută la Teaca și Râciu, apoi spre sfârșitul săptămânii echipa s-a mutat la Gurghiu și Band. Săptămâna aceasta, marți, vor debuta și filmările în Tîrgu-Mureș, primele amplasamente fiind străzile Bolyai şi Ștefan cel Mare, P-ţa Trandafirilor şi Hotel Privo. Săptămâna viitoare, se vor face filmări și la UMF Târgu-Mureş, Cocoşul de Aur şi pe Calea Sighişoarei.
La realizarea „Billion Star Hotel” participă 86 de actori principali şi secundari, precum şi 68 de actori de figuraţie, regia şi scenariul filmului sunt semnate de Alecs Năstoiu, iar producător este Ovidiu Vasu. În rolurile principale sunt trei actori târgumureşeni: Nicu Mihoc, Dan Rădulescu şi Theo Marton. Filmul este produs de GAT Films, bugetul este de 756.000 de lei, iar întregul proiect se bucură de sprijinul a peste 70 de parteneri (firme, instituţii şi mass-media).
Pregătirile pentru „Billion Star Hotel” au început în luna iulie a anului trecut, filmările vor dura toată luna septembrie, iar apoi se va intra în faza de post-producţie. În luna februarie 2015, filmul va participa la primul festival internaţional, urmând să poată fi vizionat în cinematografe la sfârşitul anului viitor.
Tema filmului este prietenia. Subiectul este reprezentat de întâlnirea pur întâmplătoare a trei oameni ai străzii, în Gara Mică din Târgu-Mureş. Găsind o geantă diplomat în care ei speră să fie o avere, cei trei bărbaţi se pun la masă şi îşi povestesc vieţile. În final, uitând parcă de servietă şi de scopul iniţial al întâlnirii, ei întemeiază o prietenie de lungă durată. Prietenie de care nu au avut parte, ei luptându-se toată viaţa cu singurătatea. Cei trei bărbaţi sunt oameni cu şcoală, care din anumite motive (pe care ei şi le expun în povestiri pe parcursul filmului), au ajuns să trăiască pe stradă. Povestea este una optimistă, generând astfel mesajul principal al filmului, că cele mai de preţ lucruri din lume sunt prietenia, familia şi apropierea dintre oameni, acestea fiind prezentate în contrast cu marginalizarea creată de lumea materială.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.