Primul parc fotovoltaic din județ, la Chirileu

parc fotovoltaicFirma Fomco Solar Systems SRL din Cristeşti a inaugurat, vineri, în satul Chirileu din comuna Sânpaul, primul parc fotovoltaic din judeţul Mureş, care va produce în jur de 4 megawaţi pe oră.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de 8 hectare, o parte din acest teren fiind concesionat de Primăria Sânpaul, are 15.456 de panouri fotovoltaice cu putere de 235 W fiecare, opt invertoare cu o putere de 400 kW fiecare, două sheltere cu o putere totală de 1,6 MW şi două transformatoare ridicătoare de tensiune.

Primarul comunei Sânpaul, Ioan Simon, a declarat presei, vineri, că acest parc fotovoltaic este extrem de benefic pentru comună, atât din punctul de vedere al investiţiei şi al locurilor de muncă, cât pentru dezvoltarea ulterioară a localităţii.

Ioan Simon a arătat că întrucât pe raza comunei Sânpaul funcţionează numeroase societăţi comerciale, unele din Parcul Industrial Mureş, deficitul de putere instalată din zonă este de 20 MW, ceea ce împiedică mediul de afaceri să dezvolte aici alte afaceri.

Potrivit acestuia, societăţile comerciale de pe raza comunei Sânpaul oferă peste 1.950 de locuri de muncă, iar prin prezenţa parcului fotovoltaic aici va fi construită o nouă firmă, care va crea în jur de 400 de noi locuri de muncă.

Ioan Simon a spus că în luna noiembrie firma americană Eurogas System va deschide la Sânpaul o linie de producţie de compresoare de 50-60 de tone pentru industria gazelor, iar energia electrică produsă chiar în comună, la Chirileu, va compensa deficitul de putere instalată din zonă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.