Principele Nicolae şi "Cărţile copilăriei"

04-printul_CREDIT_FOTO_MARIUS_BARAGAN_bb83f611c7Asociaţia Curtea Veche, cu sprijinul Herlitz România, AZOMUREȘ şi Diverta continuă campania de donaţie „Cărţile copilăriei în fiecare casă” ca parte a programului naţional de lectură susţinut de membrii Familiei Regale a României. Astfel, vineri, 17 octombrie, începând cu ora 10.00, echipa Asociaţiei Curtea Veche şi reprezentanţii Herlitz România, AZOMUREȘ şi Diverta vor oferi cărţi elevilor din 20 de şcoli din judeţul Mureş. Evenimentul va avea loc în sala de sport a localităţii Valea Izvoarelor, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principelui Nicolae al României, şi va include o sesiune de autografe.
Vor lua cuvântul, în faţa a peste 350 de copii, alături de Alteţa Sa Regală, domnul Ștefan Someşan (Inspector şef, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş), domnul Horaţiu Nicolau (Director General, Hertlitz România) şi doamna Iren Arsene (Preşedinte, Asociaţia Curtea Veche).
În cadrul campaniei de donaţie „Cărţile copilăriei în fiecare casă”, adresată copiilor din mediile defavorizate, au fost donate, până în acest moment, 5.000 de cărţi din seria special concepută de Curtea Veche Publishing ca bază a unui program naţional de lectură, în sate şi centre sociale din judeţele Călăraşi, Iaşi, Ilfov, Tulcea şi Bucureşti. Obiectivul asociaţiei este acela de a extinde programul de donaţii de carte şi înfiinţarea cluburilor de lectură “Cărţile copilăriei” la nivel naţional, cu sprijinul voluntarilor locali.
Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, dificultăţile în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Herlitz România, AZOMUREȘ şi Diverta au decis să se alăture proiectului iniţiat de Asociaţia Curtea Veche şi să ofere acces la cărţi şi cluburi de lectură unui număr de 2.500 de copii din judeţul Mureş. Totodată, elevii vor primi şi câte un set de rechizite şcolare.
Campania de donaţii de carte face parte dintr-un program naţional de lectură pe termen lung, “Cărţile copilăriei”, ce cuprinde, alături de donaţii de carte şi cluburi de lectură, vizite în şcoli, ateliere de lectură în librării, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi, aflăm de la Valentina Roman, PR & Events Manager Asociaţia Curtea Veche.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.