Prins în flagrant în timp ce oferea mită unui polițist

salarii bani portofelProcurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus trimiterea în judecată a inculpatului F.F., pentru comiterea infracţiunii de „dare de mită”. Măsura a venit după ce un agent de poliție de la serviciul rutier a reclamat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş că o persoană i-ar fi oferit 2.000 lei pentru a nu întocmi dosar penal la Postul de Poliţie Ibăneşti pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. F.F. a dorit să achite contravaloarea analizelor medico-legale a probelor biologice, în vederea urgentării soluţionării dosarului său.

Agentul de poliţie a identificat factura emisă de IML Tg. Mureş, iar în momentul în care acesta i-a cerut lui F.F. să menţioneze pe un tabel faptul că a primit factura, poliţistul a constatat că acesta nu ştie să scrie decât cu mare greutate şi incorect. Ca urmare, agentul l-a întrebat cum şi-a obţinut permisul de conducere şi i-a cerut să scrie o declaraţie olografă prin care să confirme primirea facturii, aducându-i la cunoştinţă faptul că va filma această activitate. Agentul de poliţie i-a arătat inculpatului mai multe indicatoare rutiere, din care F.F. a recunoscut semnificaţia doar a câtorva.

În aceste condiţii, inculpatul i-a propus agentului de poliție ca în schimbul a 2.000 lei, acesta să nu sesizeze organele competente în legătură cu modul în care şi-a obţinut permisul de conducere. La data de 30.03.2014, urmare a denunţului formulat, ofiţerii DGA Mureş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au organizat acţiunea de prindere în flagrant a inculpatului F.F., care a fost surprins în timp ce oferea agentului de poliţie 2000 lei, în scopul mai sus arătat.

Sursa: IPJ Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.