Privo din Tîrgu Mureş, singurul restaurant din judeţ în ghidul Gault&Millau

Ghidul Gault&Millau Romania 2018 va fi disponibil online începând cu săptămâna viitoare. Din judeţul Mureş un singur restaurant, Privo, a fost inclus în acest ghid internaţional. Cele mai multe restaurante calificate care au obţinut un punctaj semnificativ sunt din Bucureşti, urmate de cele din Braşov şi Sibiu.

Ghidul e la prima ediție, e despre restaurante și bucătari. Restaurantele romanesti au fost evaluate pentru prima data pe plan local intr-un ghid oficial, la standarde internationale, dupa ce brandul international Gault & Millau a inceput, in luna noiembrie, sa evalueze unitatile din perspectiva calitatii, a creativitatii si autenticitatii.

Cu o traditie de peste 50 de ani, conceptul Gault & Millau a aparut pentru prima data in Franta in anul 1962, la initiativa a doi jurnalisti pasionati de gastronomie, Henri Gault si Christian Millau, care au hotarat sa lanseze un ghid independent al restaurantelor. Pana in prezent, conceptul s-a raspandit in douazeci de tari, fiind un punct de referinta in gastronomie pe toate continentele.

Prin criteriile specifice, Gault & Millau acorda restaurantelor un punctaj intre 0 si 20 care tine cont de experienta completa a unei vizite in restaurant. Cele care obtin cel putin 10 puncte vor aparea in ghidul publicat anual, iar cele care primesc un punctaj superior vor primi distinctii sub forma de bonete Gault & Millau, al caror numar variaza intre 1 si 5.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.