Proceduri noi de transplant în ortopedie

tiberiu BatagaO echipă de medici din cadrul Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de prof. dr. Tiberiu Băţagă, au realizat astăzi, 17 iunie 2014, trei noi proceduri de transplant cu alogrefe pentru reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior.
Procedurile de transplant sunt finanţate prin programul naţional de transplant secţiunea Os-Tendon. Fiecare intervenţie a durat aproximativ 25 de minute şi a fost utilizată nouă procedura Press-fit, o metodă modernă, care a presuspus implantarea unei alogrefe (o grefă preparată în banca de ţesuturi, prelevată de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală), care asigură o fixare biologică prin sistemele proprii ale organismului şi nemaifiind nevoie de alte sisteme de fixare.
Cei trei pacienţi, sportivi cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, dintre care unul chiar de performanţă, de mâine vor putea relua mersul cu sprijin parţial după care vor începe programul de recuperare. În acest moment starea lor este una foarte bună, potrivit Marianei Negoiţă, purtătorul de cuvânt al SCJU Tîrgu Mureş. (EM)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.