Producția de mere, mai mică cu 60-70% față de normal, din cauza înghețului din primăvară

 

Directorul executiv adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Mureș, Ileana Gușatu, a declarat marți, pentru AGERPRES, că producția de mere de la nivelul județului este mai mică cu circa 60-70% față de normal, din cauza înghețului din perioada de înflorire a pomilor.

„Până acum s-a recoltat de pe o suprafață de 760 de hectare și s-a obținut o producție medie de 6.695 kilograme de mere la hectar. Este o producție mică, este cam 30-40% din ceea ce ar fi trebuit să fie. Noi începem să ne bucurăm și pentru această producție fiindcă au rămas zone care nu au absolut deloc producție, cum este zona Reghin. Avem zona Laslău și Sighișoara unde există cât de cât producții, dar toate au suferit (…) În județ avem peste 5.000 hectare de livezi, însemnând meri, peri, pruni etc., din care circa 2.600 ha sunt în declin”, a arătat Ileana Gușatu.
Din cauza producției mici de mere, la prima ediție a Expoziției Agroalimentare de Produse Românești de la Târgu Mureș, organizată marți, oferta de mere este destul de redusă.
Peste 60 de producători locali participă, marți, la Expoziția Agroalimentară de Produse Românești de la Târgu Mureș, organizată de ziua națională a produselor agroalimentare românești.

AGERPRE

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.