Produse contrafăcute de peste 100.000 de euro la Dragonul Roşu. O firmă din Mureş implicată

Inspectorii antifraudă fiscală anunță că au găsit în complexul comercial Dragonul Roșu bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală, având inscripționate mărci precum Adidas, Nike, Armani, Converse, în valoare de piață de peste 100.000 de euro. Agenții au indetificat 1.700 de articole de îmbrăcăminte, peste 5.200 perechi încălțăminte, 2.500 de parfumuri, 740 produse cosmetice, zeci de ochelari de soare și tocurile aferente depozitate într-un stand situat în complexul comercial Dragonul Roșu în vederea vânzării.

Din verificările efectuate s-a constatat că în respectivul stand, precum și în alte cinci standuri alăturate, desfășoară activitate comercială un grup de persoane de naționalitate vietnameză cu angajați români, în baza unor contracte de închiriere întocmite în fals cu proprietarul spațiului. O societate comercială din județul Mureș era înscrisă drept beneficiară, fără însă ca această societate să aibă legatură cu frauda. De asemenea, au fost identificate documente falsificate (certificat de înmatriculare și act constitutiv) pe numele societății din Mureș.

Bunurile au fost reținute și predate organelor vamale în vederea verificării autenticității și, respectiv, distrugerii.

Conform procedurii prevăzute de Regulamentul UE nr. 608/2013, privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală. Antifrauda efectuează periodic controale în complexul Dragonul Roșu, de fiecare dată majoritatea comercianților închizând rapid magazinele și așteptând plecarea inspectorilor. În urmă cu doi ani, complexul Dragonul Roșu, controlat de omul de afaceri Nicolae Dumitru (Niro) prin firma Niro Investment SA, a făcut și obiectul unor controale extinse în cadrul operațiunii „Cristal”.

Pentru acest complex, ANAF a decis atunci ca firmele să fie verificate zilnic de inspectorii Fiscului, pentru o anumită perioadă, dat fiind nivelul ridicat al evaziunii fiscale din acest centru comercial, ANAF cheamând la București și inspectori din alte județe, pentru a dubla forța de control. Complexul Dragonul Roșu este principalul punct de desfacere a produselor provenind din China, având peste 5.500 de magazine, mărfurile comercializate aici fiind distribuite către majoritatea magazinelor din țară.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/foto-antifrauda-gaseste-complexul-dragonul-rosu-bunuri-contrafacute-valoare-peste-100-000-euro-urma-2-ani-decis-verifice-zilnic-complexul-ajutoare-orase-efect-17380800

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.