Proetnica aduce o academie internațională de vară la Sighișoara

Asociația Centrul Educațional pentru Tineret Sighișoara (ibz) în parteneriat cu Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) și Consiliul Județean Mureș, organizează anul acesta ProEtnica –Festival Intercultural Sighisoara ediția a XV – a. Evenimentul va avea loc în Cetatea medievală din Sighișoara, în perioada 17-20 august 2017.

Timp de 14 ani ProEtnica a fost o manifestare primordial naţională. Anul acesta la ediția jubiliară de cristal, organizatorii și-au propus să facă primii pași spre internaționalizarea festivalului. Anul acesta s-au alăturat organizatorilor parteneri externi precum FUEN (Federal Union of European Nationalities), Institut für Auslandsbeziehungen Stuttgart (ifa) și Ministerul pentru Știință, Cercetare și Cultură al landului Brandenburg din Germania. Așadar se va discuta despre protecția minorităților naționale pe plan european împreună cu partenerii sus menționați.

Academie internațională de vară 

În aceeași idee, se va realiza o academie internațională de vară la Sighișoara cu 20 de participanţi din ţările europene, care va începe pe data de 14 august și va dura până pe 21 august 2017.

Astfel ProEtnica își consolidează obiectivul general de a contribui la păstrarea păcii interetnice într-o societate pluralistă și democratică.

Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) și Consiliul Județean Mureș sunt parteneri cu aport financiar ai proiectului, iar Ministerul Culturii și Municipiul Sighișoara susțin financiar evenimentul ProEtnica 2017 Festival Intercultural Sighișoara.

Cristina VANCEA 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.