Profesor trimis în judecată pentru luare de mită în legătură cu promovarea la o materie şcolară

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.V., profesor la un liceu din Luduş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale).

În fapt, în luna aprilie 2017, o persoană a formulat denunţ la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, prin care sesiza faptul că profesorul, printr-o practică frecventă de notare sub apreciată, obişnuieşte să solicite diverse sume de bani elevilor pentru promovarea la materia pe care o preda.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în perioada 2016-2017 inculpatul, profesor de fizică, a pretins şi primit de la mai mulţi elevi sume de bani, în special de la cei aflaţi în anul terminal, în scopul promovării la materia acestuia.

Ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Mureş au desfăşurat acte de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz.

Dosarul a fost înaintat spre judecare către Tribunalul Mureş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.